SYDV’DAN YAŞLILARA ULAŞIM DESTEĞİ

SYDV’DAN YAŞLILARA ULAŞIM DESTEĞİ

SYDV’nın Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız’ isimli yaşlılara yönelik vefa projesinin kapsamı genişletildi. Proje kapsamında yaşlılara ulaşım desteği de verilmeye başlandı.

GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV)  ‘Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız’ isimli yaşlılara yönelik vefa projesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanarak, 1 Mart 2022 tarihi itibariyle tekrar uygulamaya başladı. 2014 yılından buyana devam eden projenin kapsamı bu yıl genişletilerek, yaşlı vatandaşların ilçe merkezindeki sağlık kuruluşları ve kamu kurumlarındaki işlemleri ve diğer ihtiyaçlarını giderebilmeleri için ulaşım desteği verilmeye başlandı.

‘Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız’ isimli projesiyle ilgili bilgi veren SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca yardıma muhtaç, kendisine bakacak kimsesi olmayan, yalnız ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, devlet veya özel firmalar tarafından kurulan huzurevi vb. kurumlara yerleşemeyen veya yerleşmek istemeyen vatandaşlarımızın, mevcut evlerinin tüm temizlik işlerinin yapılarak, daha kullanışlı ve sağlıklı bir yuva haline getirilerek ihtiyaç sahibi insanların hayatla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla hazırlanan  ‘Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız’ isimli yaşlılara yönelik vefa projemiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, 1 Mart 2022 tarihi itibariyle uygulamaya başlanmıştır” dedi.

Yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara ulaşım desteği de verdiklerini bildiren Büyükakça, “2014 yılından bu yana başarıyla uyguladığımız projemiz kapsamındaki faaliyetlerimize bu yıl ilave olarak, yapmış olduğumuz tespitler neticesinde yaşlı vatandaşlarımızın ulaşım sorunları sebebiyle aksama yaşadıkları ilçe merkezinde özellikle sağlık kuruluşlarındaki tedavi ve kontrolleri, kurum ve kuruluşlardaki işlemleri ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için yaşlılarımızın seyahatlerine uygun olarak belirlenen aracımızla personelimiz refakat etmeye başlamıştır. Gürçam Mahallemizden daha önce ayağı kırılarak ameliyat olan fakat sağlık kontrolleri ulaşım sorunu sebebiyle aksayan 83 yaşındaki vatandaşımız, eşi ile birlikte evinden alınarak sağlık kontrollerinin tamamlanması ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından tekrar ikamet adresine ulaştırılmıştır.

Projemize, yaşlı ve tek başına yaşayan vatandaşlarımızın ev temizliği, yemeklerinin yapılması, çamaşırlarının yıkanıp ütülenmesi  gibi faaliyetlerin yanında zaman içinde tespit edilen ihtiyaçlara göre revize edilerek tüm hızıyla devam edilecektir” şeklinde konuştu



Anahtar Kelimeler: YAŞLILARA ULAŞIM DESTEĞİ