TERZİ’DEN YÜKSEL'E SERT YANIT: HERKES İŞİNİ YAPSIN!

TERZİ’DEN YÜKSEL

MHP İlçe Başkanı Terzi, geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında eleştirilerde bulunan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Yüksel’e sert bir dille yanıt vererek, “Haddini bil, sen benim muhatabım değilsin” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, geçtiğimiz günlerde kendisini ileri geri konuşmakla itham eden ve son Belediye Meclis Toplantısında CHP İlçe Başkanı hakkında eleştirilerde bulunan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’e üst perdeden yanıt verdi. Yüksel’in kendisinin muhatabı olmadığını, bu nedenle kendisine ilk ve son kez yanıt verdiğinin altını çizen Başkan Terzi, Yüksel’i haddini bilmemekle suçladı.

Belediye Meclis Toplantılarının siyaset meydanı olmadığını hatırlatan Terzi, siyaset yaptığını iddia ettiği Yüksel’i belediye meclis üyeliği görevini bırakıp partisinin ilçe başkanlığına geçmeye davet etti.

“İLÇE BAŞKANIN NE İŞ YAPIYOR?”

Yüksel’e sert sözlerle yüklenen Terzi şunları söyledi: “Belediye meclisi toplantıları, yukarıda ifade ettiğimiz gibi hizmet üretmek ve sorunlara çözüm bulmak maksadıyla düzenlenen, müstesna toplantılardır;  siyaset meydanı değildir. Elbette her siyasi partinin bu toplantılarda temsilcileri vardır ve konuyu kendi siyasi ideolojisine göre yorumlayarak çözüm önerisi sunma hakları vardır. Ancak bu durum, hiçbir meclis üyesine, o ortamda bulunmayan bir siyasi parti ilçe başkanı hakkında ileri geri konuşma hakkı vermez! Eğer çok siyaset yapmak istiyorsa ki hal ve hareketleriyle, yapmış olduğu açıklamalarla bunu ayan beyan ifade eden Sn. Mehmet Yüksel’i siyasi parti ilçe teşkilatı başkanlığına davet ediyorum. Benim muhatabım olabilmesi için ve siyasi olarak beni hedef gösteren açıklama yapabilmesi için savunduğu ideolojinin temsil hakkını da üstlenmesi gerekmektedir. Sormazlar mı adama, ‘Sen bunları söyleyebiliyorsan, senin ilçe başkanın ne iş yapıyor?’ diye. Buradan kamuoyu önünde kendisine ilk ve son defa iki kelam etmek, şahsımı hedef alarak sarf etmiş olduğu sözlere karşı cevap vermek istiyorum: 

“FAZLALIKLAR ARADAN ÇEKİLSİN”

Sn. Yüksel, Millet seni oraya ilçenin sorunlarına ve gelişmesine kendi pencerenden çözüm üret ve katkı sun diye seçti! Siyasi polemiğe gir, fitne üret diye değil! Eğer her şeyi sen biliyorsan ve sadece sen konuşacaksan, biz de muhatabımızı bilelim, fazlalık olanlar aradan çekilsin. Sen, bir meclis üyesi olarak CHP ilçe başkanına söz söyle, MHP ilçe başkanına söz söyle, biz de seni meclis üyesi olarak değerlendirelim öyle mi? Sen daha köstek ile hayır arasındaki anlam ve mana farkını bilemiyorsan sana ne anlatsam boş onun içinde senin bir şeyleri anlaman için kendimi fazla yormayacağım. Popüler olmak, ön plana çıkmak, herkesin konuştuğu kişi olmak, güzel ve herkesin arzuladığı bir hissiyattır; ancak siyasette bu tarzı kendisine şiar edinen kişilerin akıbetleri, ön plana çıktıkları konu ile doğru orantılıdır. Yani insanlar seni geçen hafta olduğu gibi çok konuşuyor ve ön plana çıkarıyorsa, bu siyasi anlamda sadece kendine verdiğin bir zarar değil; aynı zamanda temsil ettiğin ideolojiye verdiğin zarardır. Dolaysıyla bizler de senin davasına ve savunduğu ideolojiye verdiği zararları en yakından bilen insanlar olarak, haddini ve hududunu bilerek konuşmanı tavsiye ediyoruz.   Bu arada yukarıda ifade ettiğim hususu dile getirip, ortamda bulunmayan bir ilçe başkanı hakkında yapılan konuşmanın yanlış olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Ali Yılmaz Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum.

“REKTÖRDEN YENİ FAKÜLTE İSTEYELİM”

Son meclis toplandı ve hayırlı bir kararla neticeye bağlandı; fakat ben buradan tekrar yetkililere sesleniyorum: Biz, MHP ilçe teşkilatı olarak ilçemiz adına yapılacak olan her olumlu adımın destekçisi olacağımızı sürekli kamuoyu ile paylaştık. Başından beri destek verdiğimiz ve bundan sonra da her aşamasında bizzat takip edeceğimiz yer tahsisi konusunu, sadece üniversiteye yer verelim bina yapsınlar mantığında düşünmüyoruz. Mademki Gazipaşa halkı ve yerel yönetimi, üniversiteye bu kadar destek veriyor; üniversite yönetiminin de eğitim anlamında ilçemize destek vermesini, şartlarını olgunlaştırmasını ve ilçemize bir fakülte daha kazandırmasını istiyoruz. Demir tavında dövülür! Hazır bu konu tazeliğini korurken, neden bir heyet oluşturup, ALKÜ Rektörümüz Sn. Ekrem Kalan Bey’i ziyaret edip, böyle bir talepte bulunmuyoruz? Sizce bu görüşmenin tam zamanı değil mi? MHP ilçe teşkilatı olarak, kurulacak olan bir komisyonda, seve seve görev alabileceğimizi buradan bütün kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. İlçemizde kurulmasını arzuladığımız bu yeni fakültenin ne üzerine olabileceği konusunun da ayrıca tartışılmasını, ilçemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve ilçe ekonomisine, ilçemizin maddi-manevi değerlerine katkı sunabilecek bir yapıda olmasını temenni ediyorum.”