TOZDAN BUNALAN VATANDAŞ YOLA FİSKİYE DÖŞEDİ

TOZDAN BUNALAN VATANDAŞ YOLA FİSKİYE DÖŞEDİ

Çobanlar Mahallesinde ikamet eden Musa Yılmaz, asfaltı sökülen yoldan kalkan toza yetkililerden çözüm gelmeyince çareyi yola fıskiye sistemi kurmakta buldu.

Çobanlar Mahallesinde 2 yıl önce Devlet Su İşlerinin (DSİ) başlattığı sulama borusu döşeme çalışmaları nedeniyle yolun asfaltı bozuldu. Çalışmalar tamamlanmadığı için asfaltı yapılamayan yolun kenarında ikamet eden Musa Yılmaz, toz sorununu yetkililer çözmeyince çareyi yola fiskiye sistemi kurmakta buldu.

Araç geçişlerinde yükselen toz nedeniyle balkonunda dahi oturamayan Yılmaz, oğlu Mustafa Yılmaz ile birlikte yola fıskiye sistemi kurdu.

Babası ile beraber ürettikleri fıskiyeli çözümü hayata geçiren Mustafa Yılmaz, “ Babamın aklına böyle bir çözüm geldi. Yol toz olduğundan dolayı balkonda oturamıyoruz. Bizde balkonda oturmak istiyoruz. Balkona gelen tozları biraz olsun engellemek için böyle bir fıskiye düşündük. Babamla beraber böyle bir şey kurmayı planladık. Güzel olduğunu düşünüyorum en azından bize faydalı oldu. Yol çok aşır toz olduğu denilemez ama köy ortamında yaşadığımız için hafriyat kamyonları geçtiği içinde tozdan rahatsız olduk. Böyle bir çözümle önüne geçtik” dedi.