TUĞRANIN ALTERNATİFİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TUĞRANIN ALTERNATİFİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz’ın “Burası Osmanlı kasabası değil” diyerek söktüğü Osmanlı Tuğrasının yerine yaptırdığı görsel yerine konuldu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın talimatıyla, Gazipaşa-Alanya Havalimanı kavşağında bulunan Osmanlı Tuğrasının yerinden sökülmesi, uzunca bir süre ilçe gündemini meşgul etmişti.

Gazipaşa Belediye Meclisinde, AK Partili ile MHP’li başkan ve meclis üyelerinin sorusu üzerine, Başkan Yılmaz, tuğranın, üzerinde bulunan saatin tamir edilmesi için söküldüğünü söylemişti. Aradan geçen zaman zarfında tuğra, belediyeye ait depoda atıl vaziyette görüntülenince Başkan Yılmaz, “Burası Osmanlı kasabası değil. Önceki yönetim oraya tuğrayı koyarken kime sordu? Ben de kaldırırken kimseye sormam” diyerek açıklama yapmıştı.

Ulusal basın-yayın organlarına konu olan tuğra meselesinde bugün yeni bir gelişme yaşandı. Başkan Yılmaz’ın talimatıyla hazırlatılan, üzerinde muz, avokado, çekirdeksiz nar ve tekne figürünün yanı sıra ay-yıldız içerisinde Atatürk silueti ile el yazısıyla “Gazipaşa” yazan bir görsel, bugün havalimanı kavşağına konuldu.

Belediye yetkililerinden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, görselin ilçe halkı ve siyasilerce nasıl karşılanacağı merak ediliyor.