ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığınca açıklanan "ürün bazlı" gıda kontrolleri kapsamında Gazipaşa'da, ilçe genelindeki et ve et ürünleri işletmeleri denetlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca illerde uygulanan "ürün bazlı” denetim seferberliği kapsamında, Gazipaşa’da İlçe Tarım Müdürü Nazan Durak Özçelik’in de katılımı ile un ve unlu mamul üreten işletmeler denetlendi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, işletmelerdeki ürünlerden numune alarak, fiziki kontrollerini yaptı. Gazipaşa İlçe Tarım Müdürü Nazan Durak Özçelik, denetlemeler sırasında yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelinde faaliyet gösteren bütün un ve unlu mamul üreten işletmelerin denetimlerini tamamladık. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek.” Dedi.

ÜRÜN BAZLI DENETİMLER BAŞLADI

Denetimler sayesinde vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Özçelik, "Gazipaşa'da bakanlığımız nezdinde rutin denetimlerimiz zaten yapılıyordu. Bakanlığın talimatıyla ülkemizde uygulanmaya başlanan ‘ürün bazlı’ gıda kontrollerini de icra ediyoruz." dedi.



Anahtar Kelimeler: BAZLI DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI