YAPILAN ANKETTE YILMAZ SINIFTA KALDI

YAPILAN ANKETTE YILMAZ SINIFTA KALDI

Akdeniz Anket Araştırma adındaki bir anket firmasının, mart-nisan-mayıs aylarını kapsayan yaptığı anket sonuçları açıklandı.

Akdeniz Anket Araştırma firması, mart-nisan-mayıs aylarını kapsan ve İlçeyi ilgilendiren yerel bir anket gerçekleştirdi. Akdeniz Anket Araştırma firmasının yaptığı ankette, "Belediyenin yürüttüğü projeler halk ihtiyaçlarının ne kadarını karşılıyor?", "Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?", "Gazipaşa’mızın belediye kadrolarının yeterlilikleri ne düzeyde?", "Halkın istek ve taleplerini belediye yönetimi ve kadroları dinleyebiliyor mu?", "Mevcut başkanın görev durumunu onaylıyor musunuz?" ya da "Havalimanı kavşağındaki ‘Tuğralı Saatin’ kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?" gibi sorular sorarak Gazipaşa halkının nabzını tuttu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ankette Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı üzecek sonuçlar çıktığı görüldü.


"Mevcut başkanın görev durumunu onaylıyor musunuz?" ya da "Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?" sorusunda dikkat çeken bir sonuç ortaya çıkardı.

Yapılan ankete göre; şu anki Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yönetiminden memnun olmayan çoğunluk, günümüzde seçim olması durumunda tercihini önceki dönem Belediye Başkanı Adil Çelik’ten yana kullanacağını belirtti. Adil Çelik’i, CHP’li Murat Özçelik takip etti.

"Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?" sorusunu oylayan 3 bin 330 vatandaş, tercihlerini  yüzde 21 oranla Adil Çelik, yüzde 16.8’lik oranla Murat Özçelik, yüzde 16,5’lik oranla Mehmet Ali Yılmaz, yüzde 11,1’lik oranla da  Ali Doğan takip ederken yüzde 9,9’la Cem Burak Özgenç’ten yana oy verildi.

Gazipaşa halkına, "Belediyenin yürüttüğü projeler halk ihtiyaçlarının ne kadarını karşılıyor?" sorusunu yönelten Akdeniz Anket Araştırma firması, yüzde 31,4 çok kötü, yüzde 23,3 orta, yüzde 17,7 kötü, yüzde 14,2 iyi, yüzde 13,2 çok iyi cevabıyla karşılaştı.

Yapılan ankette, "Gazipaşa’mızın belediye kadrolarının yeterlilikleri ne düzeyde?" sorusuna yüzde 30,6 orta, yüzde 23 çok kötü, yüzde 20,4 kötü, yüzde 15,2 iyi, yüzde 10,8 çok iyi cevapları verildi.

 Gazipaşa Belediyesi’nin, "Halkın istek ve taleplerini belediye yönetimi ve kadroları dinleyebiliyor mu?" sorusuna da yüzde 32,3 çok kötü, yüzde 20,8 orta, yüzde 20,5 kötü, yüzde 16,4 iyi, yüzde 10 çok iyi oylaması yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda gündemden düşmeyen Tuğralı Saat konusu Gazipaşa halkına, "Havalimanı kavşağındaki ‘Tuğralı Saatin’ kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?" şeklinde soruldu. Sorulan sorunun oylama sonucunda, yüzde 57,3 hayır doğru bulmuyorum. Yüzde 42,7 evet doğru buluyorum cevabı verildi.

 



Anahtar Kelimeler: YAPILAN ANKETTE YILMAZ SINIFTA KALDI