YENİ ADLİ YIL TÖRENLE AÇILDI

YENİ ADLİ YIL TÖRENLE AÇILDI

Yeni adli yılın açılışı, hakimler, savcılar, adliye personeli ve avukatların Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Törende sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyuldu.

Adli yıl açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 10.30‘da düzenlenen törenle gerçekleşti.

Törene Gazipaşa Adliyesi’nde görev yapan hakimler, savcılar, avukatlar ve adli personel katıldı. Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelek sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu ile Antalya Barosu Gazipaşa Temsilcisi Deniz Bilgiç hazır bulundu. Yeni adli yılın başlaması nedeniyle açıklama yapan Bilgiç, “Yeni adli yılın tüm avukat, hakim, savcı ve adliye çalışanları için adaletin tecelli ettiği bir yıl olmasını temenni ederim. Adalet toplumun can damarıdır. Umarım yeni adli yıl pandemiden uzak bir yıl olur” dedi.

Konuşmanın ardından tören Gazipaşa Adalet Sarayında devam etti. Bina içerisinde sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen kokteyl, 2020 yaz kararnamesi ile ilçeye atanan hakim ve savcıların tanışmasına vesile oldu.



Anahtar Kelimeler: TÖRENLE AÇILDI