Yeni kaymakam belli oldu

Yeni kaymakam belli oldu

Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak'ın yaklaşık bir yıldır vekaleten baktığı Gazipaşa Kaymakamlığı’na, Bingöl Yayladere Kaymakamı Orhan Altun atandı.

İÇİŞLERİ Bakanlığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eylül 2020 tarihinde

dönemin Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk’ü görevinden almış, yerine Antalya Vali Yardımcısı Aydın Abak'ı vekaleten atamıştı.

Aradan geçen bir yılın ardından Gazipaşa’ya yeni kaymakam atadı.

Bingöl’ün Yayladere kaymakamı olarak görev yapan Orhan Altun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gazipaşa Kaymakamı olarak atandı.

Eski Gazipaşa Kaymakamı Öztürk ise Antalya Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

 

ORHAN ALTUN KİMDİR?

Aslen Erzurum’un Oltu ilçesi Çanakpınar Köyü nüfusuna kayıtlı olan Kaymakam Altun, 2006 yılında Çukurova üniversitesi İİBF İktisat bölümünden mezun oldu.                          
Sırası ile Maliye Bakanlığı GİB ve Başbakanlık DPB da uzmanlık sınavlarını kazanarak bu kurumlarda bir süre çalıştıktan sona 2011 Ocak ayında açılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaptı. Daha sonra Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde kaymakamlık stajını tamamlayarak 10 Ekim 2012 ile 10 Ekim 2013 tarihleri arasında ABD Virginia Eyaletinde VCU üniversitesinde İngilizce eğitimi aldıktan sonra Washington büyükelçiliği ve Newyork Başkonsolosluğunda staj programına, Virginia-Richmond ve Washington şehirlerindeki kamu kurumlarında bir dizi programlara katıldı. Adana’nın Feke ve Pozantı ilçelerinde kaymakam vekilliği, 15.01.2015 – 03.02.2017 tarihlerinde Sivas İli Ulaş Kaymakamlığı; 06.02.2017 - 29.08.2019 tarihilerinde Rize ili İyidere Kaymakamlığı görevlerini yapan Altun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bingöl ili Yayladere Kaymakamlığına atanmıştı. İyi derecede İngilizce bilen Altun,  evli ve iki çocuk babasıdır.



Anahtar Kelimeler: kaymakam belli