YENİ MAHALLE ÇÖZÜM BEKLİYOR

YENİ MAHALLE ÇÖZÜM BEKLİYOR

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 30 yıllık sorun olan Atatürk Parkı’nın sorunlarını bitirip Yeni Mahalle’nin önünü açacaklarını söyledi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarına verdiği açıklamada, gündem konusu olan Atatürk Parkı imara açılmayacağını söyledi. Başkan Yılmaz, gündeme gelen Atatürk Parkı’nın imara açılmayacağını hatta plan değişiklikleri ile parkın daha da büyütüleceğini belirtti. Atatürk Parkı’nı 20 dönümden 30 dönüme çıkartarak kamuya kazandırmak istediğini belirten Yılmaz, “Yapılan çalışmalarla parkın kullanım alanını 20 dönümden 30 dönüme çıkacak. Parkın içine bir kulübe dahi yapılmayacak. Biz parkı halka kazandırmaya çalışıyoruz. Parkın içerisinde özel mülkiyet olduğu için parka müdahale edemiyoruz. Mülkiyet sahipleri dava açmış ‘Bura tapulu arazim ya kamulaştır ya da ver malımı’ diyor. Sizin de orada yeriniz olabilir. Parkın içinde 5 tane farklı ailenin yeri var. Yani bir aileye kızarak geriye kalan 4 aileyi cezalandırmanın bir anlamı yok.

“30 YILDIR BEKLEYEN SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Yeni mahalle 900 dönümlük bir alan. Burada 2 bin 500 vatandaş yaşıyor. 18 uygulaması yapılmadığı için yolları açamıyoruz, parkları yapamıyoruz. 18 uygulaması olmadığı için. Bizim orada tapunun arkasında 7 dönüm belediye hizmet alanı öngörülmüş. Ben orayı Pazar yeri yapmak istiyorum. Ama 18 uygulaması başlamadığı için başlayamıyorum. Yani Yeni Mahalle’de belediyenin hizmet yapabilmesi için acilen 18 uygulaması yapılması gerekiyor. Biz Yeni Mahallenin önünü açmak istiyoruz. Yeni yılda Yeni Mahalle’nin sorunlarını kökten çözeceğiz. Biz kamuya aykırı çalışmıyoruz. Biz buraları kamuya kazandırıyoruz. Biz 30 yıldır bekleyen sorunları çözmeye çalışıyoruz. 30 senedir turizm alanlarında bir şey yapmamışız. 30 sene daha mı bekleyelim? Geç kaldık. Kıyılarımıza ve parklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. İşsizler için yeni iş imkanları yaratmamız gerekiyor” dedi.



Anahtar Kelimeler: MAHALLE ÇÖZÜM BEKLİYOR