YILAN MEYVESİ SATIŞA SUNULDU

YILAN MEYVESİ SATIŞA SUNULDU

Gazipaşa Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, salak meyvesi olarak bilinen yılan meyvesini satışa sundu. Yılan derisini andıran görüntüsünden dolayı yılan meyvesi adını alan meyvenin tanesi 25 liradan satılıyor.

Gazipaşa Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, salak meyvesi olarak da bilinen yılan meyvesini Gazipaşa’da satışına başladı. Orman İşletme karşısında faaliyet gösteren kooperatif birçok tropik meyveye ev sahipliği yapıyor. Gazipaşa’da faaliyet gösteren kooperatif Gazipaşa’da yetişen tropik meyveleri ve Gazipaşa’yı yurt içi ve yurt dışına tanıtmaya devam ediyor. Gazipaşa’da ilk kez üretimi yapılan tropikal meyvelerin ilk olarak kooperatifte satıldığını dile getiren Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İkinci Başkanı Musa Kılınç, “Anavatanı Güney Asya olan salak meyvesi olarak bilinen yılan meyvesi, Gazipaşa’da satışa çıktı. Meyvemiz, yılan derisine benzeyen pullu kabuğundan dolayı yılan meyvesi olarak da bilinir. Boyu yaklaşık 6 metreye ulaşan palmiyelerde yetişir. Şekli yumurtaya benzeyen salak, Tayland, Malezya, Brunei ve Endonezya’da gibi ülkelerde yetişir” diye konuştu.

“KONTROLLÜ TÜKETMEK GEREKİYOR”

Meyvenin faydaları hakkında bilgi veren Kılınç, “Uzun süre tokluk hissi veren bu tropikal meyve, hafızayı güçlendirmesiyle de tanınıyor. Avokado, portakal, mango, kivi gibi diğer tropikal meyvelerden daha fazla antioksidan içeriyor. Lezzetiyle de dikkat çeken meyveyi kontrollü tüketmek gerekiyor. Yılan meyvesi fazla tüketildiğinde kabızlık gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 Kooperatifte satışı yapılan ürünler hakkında bilgi veren Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İkinci Başkanı Musa Kılınç, kooperatifin sıra dışı bir manav olarak faaliyet sürdürdüğünü dile getirdi. Kılınç, “Tropikal meyve üretimi ile uğraşan Türkiye’nin her yerinde üretim gerçekleştiren değerli üreticilerimizi bir araya getirmek için kurduğumuz kooperatifimiz çalışmalarına devam ediyor. Üreticilerimizin ürettiği ürünlerin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz. Kooperatif tarafından yapılan organizasyonlarla, Gazipaşa’nın adını Türkiye’ye hatta dünyaya duyurmak gibi bir amacımız var. Şu an Gazipaşa’da üretimi yapılan başta muz ve avokado olmak üzere, ejder meyvesi, mango, papaya, kumkuat (kamkat), hünnap, guava, çarkıfelek, pepino, muz ve Frenk yemişi gibi ürünleri hasat zamanlarında alımını yapıp, yurt içi ve yurt dışına satıyoruz. Şu anda kooperatifimizde, Ejder meyvesi, mango, muz, avokado, çarkıfelek, yılan meyvesi, kamkat, altın çilek ve pepino alım ve satışlarımız devam ediyor. Üreticilerimizi ve halkımızı kooperatifimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: YILAN MEYVESİ SATIŞA SUNULDU