YILMAZ “ÖN SEÇİMDEN KORKMUYORUM”

YILMAZ “ÖN SEÇİMDEN KORKMUYORUM”

Mevcut Belediye Başkanı ve aday adayı Mehmet Ali Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında CHP’nin sekiz aday adayının imzaladığı ön seçim tutanağı neden reddettiğini açıkladı.

CHP’nin 9 belediye başkan aday adayının biraya geldiği toplantıda, aday adaylarının ön seçim istediğini belirten tutanağını imzalamayan Mehmet Ali Yılmaz’ın, toplantıyı terk etmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Düzenlediği basın toplantısında ön seçim tutanağını neden imzalamadığını ve toplantıda neler yaşandığını açıklayan Başkan Yılmaz, Gazetecilerin konuyla ilgili yönelttiği soruları cevapladı. Aynı zamanda seçim sürecini de değerlendiren mevcut başkan ve aday adayı Yılmaz, 5 yıllık görev süresinde çok çalıştığını ve seçmenlerin bu çalışmaları gördüğünü belirtti. 

“KORKUMDAN DEĞİL SAYGIMDAN İMZALAMADIM”

Ön seçim kararının verildiği toplantıda imza atmamasının en büyük sebebi partime olan saygımdandır” diyen Yılmaz, Ön seçimden korkmadığını yineledi. Mevcut Başkan ve aday adayı Yılmaz “Aday adaylığı başvurusu başlamadan önce partimizin yetkili organları, gele başkanımız şöyle bir açıklamada bulundu. Dedi ki “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sahip olduğu  belediyelerde, belediye başkanlarıyla ilgili olarak genel merkezce bir inceleme araştırma yapacağız. Gerekirse,  anket yapacağız ve başarılı bulduğumuz başkanlarla yolumuza devam edeceğiz” demişlerdi. Halada aynı şeyi söylüyorlar. Bu amaçla da Antalya’ya 4 kişilik bir heyet gönderdiler. İki tanesi milletvekili, iki tanesi parti meclisi üyesi bütün aday adaylarıyla tek tek görüştüler. Yine parti yöneticileriyle tek tek görüştüler, esnafla da sohbet ettiler. Aynı şekilde il yöneticileriyle de tek tek görüştüler. Notlarını aldılar, gittiler hazırladıkları raporu parti meclisine sundular. Dolaysıyla sürecin bu şekilde işleyişini bekliyorum. Ön seçim yapılsın veya atama yapılsın gibi bir şey içerisinde olamam. Çünkü partinin yetkili organları buna karar verecek.  Bu inceleme sonucunda ön seçimde yapılabilir, bana teşekkür de edilebilir. Ben partimin vereceği her türlü karara saygılıyım ve sonuna kadar arkasındayım. Dolayısıyla parti meclisimin veya yetkili organların üstünde görmüyorum kendimi. Bu nedenle öyle bir bildirimin imzalanmasını uygun bulmuyorum. Basına yansıtıldığı gibi ön seçimden korkan bir başkan değilim. Takdir edersiniz ki ben ön seçimle gelmiş bir başkanım. Bu sebeplerden ötürü benim ön seçim tutanağı imzalamamamın tek sebebi partimize olan saygımdan ötürü.

PARTİDEN BİRİNCİ ÇIKAMAZSAM İLÇEDE NASIL ÇIKAYIM?

“2019 seçimlerinde ön seçimle göreve gelmiş bir başkanım. Yine o zaman da ön seçim talebi geldiğinde ben aynen şunu demiştim.  “Partide birinci çıkamıyorsam, ilçede nasıl çıkacağım? yine aynı görüşteyim. Önce partide bir seçilmişliği önemsiyorum. Savunduğum bu düşünce tarzı ile ne yol çizilirse bana o yolda iddiamızı korur yürümeye devam ederiz” Dedi.

RAKİP GÖRMÜYORUM

“Gazipaşa seçmeni sağduyulu bir seçmendir. En doğru kararı vereceğine inanıyorum. Bu konuda iddiamı da çalışmalarımla koruyorum. Tabi şöyle de bir durum var tek başına iyi olmamız sonucu etkilemez. Bazı seçmen kazanacak adayı tercih eder. Yada kendi aday göstermemiştir küskünlüğü vardır.  Daha örnek verilebilecek bir sürü sebeplerden ötürü İyi Parti’nin aday çıkarması ben aday olduğum taktirde etkileyeceğine ihtimal vermiyorum. Hangi partiden aday çıkarsa çıksın, karşıma kim rakip olursa olsun sonucu çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Alırım diye düşünüyorum. Neden alırım? Çünkü 5 yıldır çalışıyorum, nasıl çalıştığımı herkes biliyor, nasıl bir belediyeydi herkes biliyor. 

“GAZİPAŞA’DA BETON YOKTU”

5 yıllık belediye Başkanlık görevinde neler yaptığından bahseden Yılmaz, kendisi göreve gelmeden önce beton bile olmadığını kendi başkanlık sürecinde ise istikrarlı çalışmalarından ötürü, Aralık ayında bile beton ve asfalt çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Yılmaz, “ Çalışmalarımız dur durak bilmeden devam etmekte.  Gazipaşa’nın en ücra köşelerine bile asfaltı getirdik. Getirmeyede devam edeceğiz. Tek sıkıntımız zaman, zamanımız olsa daha çok güzel çalışmalarımız hizmete sunulacak” dedi. 

 Ön seçim ve seçim süreciyle ilgili açıklamalarının ardından gazetecilerle koyu bir sohbet eden Yılmaz, fotoğraf çekimin ardından başka bir programa katılmak için toplantıyı sonlandırdı.

 



Anahtar Kelimeler: YILMAZ SEÇİMDEN KORKMUYORUM”