YILMAZ OTEL KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

YILMAZ OTEL KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Greenpark Otel projesi tartışmasına son noktayı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz koydu. Halkın kullanım alanlarının otele verileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Yılmaz, “Kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıyorlar

Gazipaşa’nın gündeminden düşmeyen Greenpark Otel projesi bir kez daha tartışma konusu oldu. Selinus Sahili’ne yapılması planlanan 5 yıldızlı otelin ön bahçesinin, halkın kullanımında olan günübirlik alana yapılacağı yönünde iddialara Başkan Yılmaz sert sözlerle yanıt verdi.  

Çevreci grup tarafından başlatılan imza kampanyasına değinen Başkan Yılmaz, yapılan haberlerin eksik ve yanıltıcı olduğunu belirtti. Yılmaz, “Halkın aklını karıştıracak yanlış bilgi pompalıyorlar” dedi. 

Otel Projesi planlamasında geçen günübirlik alanın otel sahibine ait olduğunu ve emsal sınırıyla işlem yapılabileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, kanuna aykırı hiçbir işlem yapmadıklarını ve halkın kullanım alanına dokunulmayacağını belirtti. Yılmaz, “Greenpark otel projesi planlaması ile ilgili yanlış haberler yapılıyor. Yapılan haberler gerçeği yansıtmadığı gibi halkın aklının karışmasına da sebep oluyor. Söz konusu otel proje planlaması;  50 mt’lik yeşil bant, yol ve yoldan sonra 50 mt’lik günübirlik, günübirlikten sonrada otel parselleri gelecek şekilde bakanlığın onayladığı plana göre hazırlandı. Yapılan haberlere baktığımızda ise günübirlik alanın otele verileceği, vatandaşın yeşil alanının elinden alınacağı ve denize sıfır olacağı gibi yanlış bir bilgi kirliliği var. Proje planlamasına göre emsal sınırı olacak şekilde günübirlik alan zaten mülk sahibinindir.  Buna biz herhangi bir şey zaten yapmayız. Ancak mülk sahibi de günübirlik alanında yapacağı tesisleri belli başlı sınırlar çerçevesinde yapabilir. Projede yer alan yeşil alan kısmı ise orası zaten kamunundur. Halka açık olmak zorundadır. Belediye dâhil kimse işlem yapamaz. Halka açık olan bir yerde otel sahibine verilemez. Kısacası Greenpark Otel projesi ile vatandaşın kullanımına açık alanların elinden alınması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz, bu sebepten ötürü vatandaşımızın içi rahat olsun endişelenmesin” dedi. 



Anahtar Kelimeler: YILMAZ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ