YÖRÜK MUSTAFA GÜVEN TAZELEDİ

YÖRÜK MUSTAFA GÜVEN TAZELEDİ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi.

S.S. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin, 2021-2022 yılları Birleştirilmiş Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.30'da Esnaf Kefalet Düğün ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.  Yörük Mustafa şarkısının çaldığı salonda, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, kongreye katılan ortak ve konukları kapıda karşıladı.  Kongre için gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı'na 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural seçildi. Divanın kongreyi devralmasının akabinde Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

 Kongrede 2021-2022 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ve denetim kurulu raporları ile 2021-2022 yıllarına ait bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. Genel kurulun oylarına sunulan raporlar ve hesaplar kabul edildi.  Ardından denetim ve yönetim kurulu raporları okunarak kabul edildi.  Genel kurulda, 2023 ve 2024 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması hususu görüşülerek kabul edildi. Bakanlıkça hazırlanan Örnek Ana Sözleşmeye intibakı görüşülerek karara bağlandı.

8 ADET OFİS SATILACAK

Genel Kurul'da Kooperatifin, Pazarcı Mahallesi Gemi Yakası Mevkii'nde arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesiyle yapılan ve kooperatif adına düşen niteliği ofis olan 8 adet 1+1 bağımsız bölümlerin satılması halinde metrekare fiyatının  35 bin TL'den az olmamak şartı ile pazarlık veya açık arttırma usulü ile  satılması ve kooperatif adına düşen niteliği bodrum ve asma katlı 1 adet dükkanın metrekare fiyatının  125 bin TL'den az olmamak şartı ile pazarlık veya açık arttırma usulü ile satılması hususu kabul edildi. Kooperatif adına düşen bağımsız bölümlerin satılmaması halinde, ESSAN EKK Organizasyon Emlak Sanayi Ticaret Şirketi tarafından bağımsız bölümlerin kiraya verilmesi hususunun görüşülmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi genel kurulda kabul edildi.  2023-2024 yıllık tahmini bütçeleri ayrı ayrı görüşülerek karara bağlandı. 

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELİRLENDİ

Gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından seçime geçildi. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Başkan Şahin yeniden seçilerek güven tazelerken, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Nihat Mülazımağaoğlu, İbrahim Polat, Bahtiyar Aslan, Ali İhsan Yılmaz seçilirken, Denetim Kurulu Üyeliği'ne Hasan Tuncer, Yusuf Kaplan seçildi. Üst Kurul Temsilciliğine ise Mustafa Şahin, Nihat Mülazımağaoğlu, İbrahim Polat, Bahtiyar Aslan ve Ali İhsan Yılmaz seçildi.

DEVRAN DÖNÜYOR

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Başkan Şahin, kooperatifin üyelerinin tazelendiğini söyledi. Başkan Şahin, "2001 yılında kooperatifi devraldığımızda 3 binin üzerinde esnaf vardı. Ben 124'üncü üyeydim, birinci üyeliğe düştüm. Yani 2 bin 500'e yakın esnafımız kaydını sildirdi. Bugün 4 bin 250 üyemiz var. Bunun da bin 600- bin 700’ü yeni üyeler. Eski üye sayımız 165. demek ki devran dönüyor, esnaf tazeleniyor. Hepsini de benim dönemimden sonra kaydetmişim. Hatta bizim kaydettiklerimizden de 600 küsür tanesi kayıt sildirmiş. Bu iş böyle gidiyor" dedi.

ŞAHİN PLASMAN SÖZÜ ALDI

Göreve geldiklerinden buyana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, "Biz ne yaptık? 2001 yılının nisan ayında devraldığımız zaman kooperatif kapalı, 450 milyar borçluydu. Biz devraldığımız zaman burası batmış, bitmiş, çökmüş bir kooperatifti. Borcu toplayacağız diye uğraştık, faiz oranı yüzde 75’ti. O günün şartlarında haliyle vatandaş yüzde 75 faiz ödemekte zorlandı. Bana, ‘Ya bu işi yaparsın ya da yarın bırakıp gidersin’ diyenler oldu. Allah’a çok şükür işte bu gördüğünüz günlere geldik. 7 gün 24 saat, ömrüm yettiği sürece esnaflarımızın ve ortaklarımızın yanındayım" diye konuştu. Kooperatifin 290 milyar plasmanı olduğunu söyleyen Başkan Şahin, esnafın huzurunda Bölge Birliği Başkanı’ndan yeni plasman talebinde bulundu.  Gazipaşa’ya gelen plasmanın 50 milyon olduğunu söyleyen 6. Bölge Birliği Başkanı Tural, Başkan Şahin’in başarılarından dolayı en yüksek plasmanın ilçeye ait olduğunu belirtti. Tural, ay sonunda plasman konusunda yine gerekenin yapılacağının sözünü verdi.



Anahtar Kelimeler: YÖRÜK MUSTAFA GÜVEN TAZELEDİ