VEDAT SÜMBÜL


GAZİPAŞA'YA KIYMAYIN EFENDİLER

Türkiye'nin en güzel sahillerinden biri, Gazipaşa sahili, Gazipaşalılardan alınmak ve ranta kurban edilmek üzere. Çocukluğumuzu, anılarımızı, geleceğimizi çalma, eşsiz bir doğa güzelliğini yok edip tarihe kapkara bir leke sürme projesidir bu.


Sayın CHP Genel Merkez Yönetimi,
Sayın Antalya Milletvekilleri,
Sayın CHP Antalya ve Gazipaşa Yönetimleri,
Sayın Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Başkanları,
Sayın Basın Mensupları,

Türkiye'nin en güzel sahillerinden biri, Gazipaşa sahili, Gazipaşalılardan alınmak ve ranta kurban edilmek üzere. Çocukluğumuzu, anılarımızı, geleceğimizi çalma, eşsiz bir doğa güzelliğini yok edip tarihe kapkara bir leke sürme projesidir bu. Türkiye'nin birçok yerinde utançla gördüğümüz ve avazımız çıktığı kadar itiraz ettiğimiz doğa düşmanlıklarından biridir bu ve CHP'li bir belediye eliyle yürütülmektedir şimdi de. Hem de milletin can derdine düştüğü, evlere hapsolduğu şu günlerde... Yangından mal kaçırırcasına...

Tüm doğa ve gelecek düşmanlıklarına olduğu gibi, buna da karşı çıkacağız/çıkıyoruz gücümüz yettiğince.
Gazipaşa Belediye Başkanı beni ve benim konumumdaki arkadaşları, "onlar zaten devlet memuru" ifadesiyle, aba altından sopa gösterip tehditvari bir üslûpla uyarsa da biz bu doğa ve Gazipaşa düşmanlığına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Sayın Gazipaşa Belediye Başkanı, evet bazılarımız devlet memuru, ben de öğretmenim. Bir suç örgütü kurmuyoruz, sadece çocukken oynadığımız sahillerde çocuklarımız ve torunlarımız da oynayabilsin istiyoruz. En çok da öğretmen olduğum için karşı çıkıyorum bu doğa düşmanlığına; çünkü bu eşsiz sahilin katledilişine seyirci kalırsam, bundan sonra öğrencilerime doğa sevgisi içeren tek cümle kurmaya yüzüm olmaz.

Kaldı ki ben ilk memur sendikalarının, daha yasal düzenleme bile yokken yönetim kademelerinde görev almış biriyim. Yani bir doğa duyarlılığı sergiledik diye "devlet memurusun" tehdidini ciddiye alacak insanlardan değilim. Siz milletin can derdiyle evlerine hapsolduğu şu günlerde, neden yangından mal kaçırır gibi, toplumu derinden rahatsız eden bir konuda acele ettiğinizi izah etmek zorundasınız ama...

Son günlerde Serik sahillerinin kaybedilmemesi için duyarlılık gösteren ve oraya kadar gidip konuyu Antalya ve Türkiye gündemine taşıyan Sayın CHP İl Başkanı, İl Yönetimi ve Antalya Milletvekilleri,
Aynı çevre/doğa duyarlılığını Gazipaşa sahillerinin katlediliş girişimi için de bekliyoruz. Serik sahilleri için gösterdiğiniz bu hassasiyeti Gazipaşa sahilleri için de göstermezseniz, oradaki CHP belediyesini korumak adına böyle yaptığınız anlamı çıkar ve CHP'li bir belediye başkanı imzasıyla Gazipaşa sahillerinin katledilişinde tarihî sorumluluk almış olursunuz.

Doğa şu ya da bu partinin değil, bizimdir; çocuklarımızın, torunlarımızındır. Bu ülkede parti il başkanlarının ve milletvekillerinin en önemli görevlerinden biri de geleceğe yaşanabilir bir doğa bırakılması için emek vermektir. Sadece Serik doğasını koruruz, CHP'li bir belediye olduğu için Gazipaşa doğasının katlini görmezden geliriz diyemezsiniz yani.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, lütfen bu garabete müdahale ediniz ve eşsiz bir doğa parçasının korunmasına katkı koyunuz.

Sayın CHP İlçe Yönetimi, Gazipaşa doğası katledilirken sesini çıkarmayan kişiler olarak tarihe geçmek istiyorsanız size diyecek sözüm yok.

Sayın basın mensubu dostlarım, çoğunuz beni tanırsınız. Sahiden ciddi bir konu olmasa böyle bir metin kaleme almayacağımı, böylesine kaygılanmayacağımı bilirsiniz. Gazipaşa'da çok ciddi bir talan söz konusudur, lütfen sesimiz olun ve diğer doğa katluamlarında olduğu gibi bunu da gündemde yukarılara taşıyın.

Saygılarımla...