Fatih Yılmaz


MİLLETİN HAYATI TİK TOK OLMUŞ

Şu internet faydalı amaçlar için kullanılırsa harika bir nimet. Özellikle uzaklarda olanlarla iletişim kurmanın en kolay, en basit ve masrafsız yolu.


İnternet sıradan insanlara hiç olmadığı kadar kendini ifade imkânı ve özgüven verdi. Bugüne kadar içlerinde bastırdıkları, ifade edemediklerini online ortamda yazarak rahatlıyorlar. Bir bakıyorsun, yayladaki çoban, restorandaki garson, tarlada çalışan Ayşe Teyze öyle paylaşımlar yapıyor ki, 'bu insanlarda ne cevher varmış' dedirtiyor. 

Türkiye, Almanya ve İngiltere'den sonra Avrupa'da en fazla internetin kullanıldığı ülke konumunda, dünya sıralamasında ise 16.sırada. İnternetin ne kadar verimli kullanıldığı konusunda elimizde somut bir veri yok ancak şunu söylemek mümkün. Sosyal medyayı ve interneti gereksiz kullananlar sıralamasında tartışmasız ilk üçte yer alıyoruzdur. 

Her gün yeni bir sosyal medya platformu ile karşılaşıyoruz. Önce MSN Messenger, sonra Facebook akabinde Instagram, Twitter varken şimdi de Tik Tok çıktı. 

Facebook ve İnstagram ben de kullanıyorum, ama Tik Tok nedir bilmem. Geçen bir arkadaşım Tik Tok'un ne işe yaradığını gösterdi. Aman Allahım, Türkiye'de 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşına varan teyzeye kadar herkes Tik Tok'ta. Beni en çok şaşırtan Tik Tok kullananların çoğunun bayan olması. Neler paylaşmıyorlar ki, mutfakta yemek yapan ev kadını kamerayı açmış ev halini gösteriyor, birisi kendini teşhir ediyor, bir başkası sanki karşısında psikolog varmış gibi kocasıyla sıkıntılarını anlatıyor. Doğal olarak kadınların yaptığı bu paylaşımların izleyicisi de erkekler. 

Daha çok izlensin, popüler olayım diye yapılan rezillikler diz boyu. İnsanlar benliğinden uzaklaşmış, istediklerini gerçekleştirememiş olmanın verdiği hırs ile tamamen sahte bir dünyada akla gelmedik çılgınlıkları yapıyor, sınırlarını zorluyor. Milletin hayatı Tik Tok olmuş, Allah sonumuzu hayretsin.